Tuesday, July 19, 2011

Boikot ASTRO??

hye ollsssssss..petang ni agak rajin sikit untuk update belog..walaupun sebenarnya penyakit malas itu telah menempek..mesti korang semua pernah terbaca didada akhbar tentang mahu boikot itu ASTRO..sebab apa?? apalagi kalau bukan disebabkan yuran bulanan dylah...tapi bagi mas, mas memang tidak bersetuju sekali sebabnya mana ada siaran lain yang lebih hebat dari ASTRO walaupun kadang2 servisnya macam hampeh!! nak pakai antena biasa bukan tak boleh dan tak bagus tapi serupa je kalau tutup terus...sebabnya gambarnya tidak cantik.!!Macam ASTRO plak dah tentu2 gambarnya cantik melainkan hari hujan...pelbagai siaran kita dapat tengok..dari berita, cerekarama, filem, haiwan dll...*hakikat sebenarnya memanglah boring sebab siarannya sama je, 24 jam ulang benda yang sama*.
Tapi berbalik kepada cerita yang dok sibuk nak boikot selama 3 bulan?? berbulan2?? Untuk apa nak boikot?? Bayangkan kalau sebulan yuran kita RM59.95, kalau dah 3 bulan dah berapa?? tak ker RM179.85?? Itu tak masuk lagi kalau kena potong then nak sambung balik...memanglah kena charge RM20.00!! tapi x ke membazir kalau kita boleh bayar sebulan hanya RM60.00?? *saper yang nak bayar kalau kena potong disebabkan kita boikot? tak ker kita juga yang kena bayar??* Pilih yang mana satu, nak boikot ASTRO atau kita yang kena boikot dengan anak sendiri sebab tak dapat layan kartun?? tak ke naya dibuatnya??
Bukannya mas kata boikot tu tak bagus tapi bila fikir balik, kesana atau kemana2 sahaja tetap "RAKYAT DIDAHULUKAN"... nak tak nak kita juga yang kena tanggung lainlah kalau ada pihak yang baik dan hatinya murni nak bayar semua tunggakan 3 bulan bil ASTRO kita. Tapi mas rasa pihak ASTRO sendiri dah mengerti dan mengambil langkah yang amat bijak untuk pelanggannya...sekarang ni kita semua dah boleh berjimat dengan pakej ASTRO yang baru..kalau saper2 nak lebih detail layari laman web ASTRO atau call saja Call Centre.
ihsan gambar : ASTRO

No comments: